Як налаштувати в Facebook параметри конфіденційності, щоб соцмережа не продала вас з потрохами кому попало

Facebook знає про своїх користувачів занадто багато. Але ще гірше те, що доступ до вашої особистої інформації можуть отримати різні додатки, власники яких навряд чи упустять шанс підзаробити, слив її наліво.

Марк Цукерберг стримав дану раніше обіцянку і спростив доступ до налаштувань конфіденційності. У них можна керувати інформацією, яку Facebook використовує для показу оголошень, заборонити пошуковим системам виводити профіль в результатах пошуку і обмежити доступ до нових і старих публікацій. У цих настройках можна відключити розпізнавання осіб, за допомогою якої соцмережа аналізує фотографії і відео профілю, а також перевірити, які програми отримали доступ до інформації про обліковий запис аккаунту. Крім того, користувачі тепер можуть видаляти репости і лайки, запити на додавання в друзі до інших людей і історію пошуку.

Facebook

Швидкі настройки конфіденційності можна знайти в додатку Facebook для Android або iOS через меню, яке відкривається після натискання на гамбургер-кнопку у верхньому правому куті екрану. Раніше інформація про особисті дані і настройки, які дозволяли контролювати доступ до контенту, були розосереджені приблизно на двадцять екранах додатки.

Відключити програмам доступ до інформації про акаунт можна і через веб-версію Facebook. Для цього відкрийте facebook.com, натисніть на розширене меню, позначене трикутника у верхній панелі сайту, і перейдіть в «Налаштування». Виберіть розділ «Додатки» і натисніть на хрестики у тих додатків, яким ви не довіряєте. Залиште тільки ті, в яких ви впевнені.

Ви також можете повністю відключити використання Facebook для входу в додатки і сервіси. У тому ж розділі натисніть «Редагувати» в картці «Додатки, Сайти та плагіни» і виберіть опцію «Відключити платформу». В цьому випадку ви позбудетеся ось чого:

  • Ви не зможете увійти на сайти або в додатку за допомогою Facebook.
  • Ви більше не зможете входити в мобільні ігри та програми через Facebook.
  • Ваші друзі не зможуть взаємодіяти і ділитися з Вами, використовуючи додатки і веб-сайти.
  • Система персоналізації також буде відключена.
  • В раніше встановлених програм може зберігатися інформація, до якої ви їм дали доступ. Зв’яжіться з творцями цих додатків і дізнайтеся, як видалити цю інформацію.
  • Додатки, в які ви зайшли (через Facebook або анонімно), будуть видалені.
  • Публікації від додатків будуть видалені з профілю.
Також читайте:  Apple випустила tvOS 10.2.2 Beta 1 і watchOS 3.2.3 Beta 1

Але придбаєте внутрішній спокій, підживлює гарантією, що ні Facebook, ні сторонні розробники не зіллють ваші дані на сторону ні за гроші, ні помилково.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector